Σοκ στο Βόλο: 34χρονος εκβίαζε 13χρονο και του άρπαξε 370.000 ευρώ – Οι πολυτελείς αγορές που τον πρόδωσαν
Μια πρωτοφανής και σοκαριστική υπόθεση εκβιασμού με θύμα έναν 13χρονο μαθητή αποκαλύφθηκε στον Βόλο, προκαλώντας την άμεση παρέμβαση των διωκτικών και δικαστικών Αρχών. Ένας 34χρονος άνεργος, κάτοικος Ξηροκάμπου, φέρεται να ηγούνταν σπείρας που κατάφερε να αποσπάσει το αστρονομικό ποσό των 370.000 ευρώ από το ανήλικο παιδί, σπέρνοντάς του τον τρόμο για τη σωματική ακεραιότητα του ίδιου και της οικογένειάς του.
Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη του 34χρονου ξεκίνησε από τις προκλητικές και δυσανάλογες για την οικονομική του κατάσταση αγορές που πραγματοποίησε. Αν και δήλωνε άνεργος, αμέσως μετά την παραλαβή των χρημάτων προχώρησε στην αγορά τεσσάρων μοτοσικλετών και μιας μεταχειρισμένης BMW, γεγονός που κίνησε αμέσως τις υποψίες της Ασφάλειας Βόλου.
Το χρονικό του τρόμου και το «πρόσχημα» των βεγγαλικών
Όλα ξεκίνησαν όταν ένας ανήλικος φίλος του 13χρονου του ζήτησε κάποια βεγγαλικά που είχε στην κατοχή του για να τα χρησιμοποιήσει στο πάρτι των γενεθλίων του. Λίγες ημέρες αργότερα, ο φίλος του ισχυρίστηκε ψευδώς ότι τα βεγγαλικά αυτά κατέληξαν στα χέρια του 34χρονου, ο οποίος δήθεν συνελήφθη από την αστυνομία εξαιτίας τους.
Με αυτό το κατασκευασμένο πρόσχημα, ο 34χρονος και η παρέα του άσκησαν ασφυκτικές πιέσεις και απειλές στον 13χρονο, πείθοντάς τον ότι αν δεν παρέδιδε μεγάλα χρηματικά ποσά για τη «νομική υποστήριξη» του δήθεν συλληφθέντα, ο ίδιος και οι γονείς του θα αντιμετώπιζαν βαρύτατες ποινικές συνέπειες και κίνδυνο για τη ζωή τους.
Τρομοκρατημένο το παιδί, άρχισε να αφαιρεί κρυφά χρήματα από το σπίτι της οικογένειάς του (τα οποία προέρχονταν από τις εισπράξεις των επιχειρήσεών τους) κατά το διάστημα από τις 2 Μαΐου έως τις 14 Ιουνίου. Αρχικά παρέδωσε το ποσό των 70.000 ευρώ, ενώ περίπου 15 ημέρες αργότερα, κάτω από νέες απειλές, αφαίρεσε και παρέδωσε άλλες 300.000 ευρώ.
Πώς αποκαλύφθηκε η απώλεια μαμούθ – Η κατάθεση της μητέρας
Η υπόθεση ήρθε στο φως στις 17 Ιουνίου, όταν οι γονείς διαπίστωσαν σοκαρισμένοι ότι από το σημείο όπου φύλασσαν τις εισπράξεις δεν έλειπαν απλά κάποια χρήματα, αλλά είχε κάνει «φτερά» ολόκληρο το ποσό των 370.000 ευρώ. Η μητέρα του 13χρονου περιέγραψε δραματικές στιγμές στο δικαστήριο:
«Στο σπίτι έχουμε χρήματα από εισπράξεις των μαγαζιών και τα καταθέτουμε μετά στην τράπεζα. Στα μέσα Μαΐου ο σύζυγός μου διαπίστωσε ότι έλειπαν 70.000 ευρώ. Θεωρήσαμε ότι μπορεί να τα έβαλε στην τράπεζα και να μην το θυμάται, καθώς δεν υπήρχαν σημάδια διάρρηξης. Την Τετάρτη, όμως, μου ξαναζητάει τα χρήματα και δεν υπήρχε ούτε ευρώ. Ξυπνάμε τα παιδιά, τα ρωτάμε τι έγινε... Ανακαλύψαμε τελικά ότι τα είχε πάρει ο μικρός μας γιος, γιατί τον εκβίαζαν ότι θα κάνουν κακό στον ίδιο και σε εμάς. Το παιδί φοβήθηκε, είναι ανήλικο».
Η εμπλοκή ανηλίκων και η δικαστική ανατροπή
Μετά την καταγγελία, η Ασφάλεια Βόλου ταυτοποίησε ως συνεργούς του 34χρονου δύο ανήλικους ηλικίας 17 και 15 ετών, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο ανήλικοι. Ο 34χρονος συνελήφθη τα ξημερώματα της Πέμπτης 18 Ιουνίου 2026. Στην έρευνα που έγινε στο σπίτι του δεν βρέθηκαν μετρητά, καθώς εκτιμάται ότι έχει φροντίσει να κρύψει το μεγαλύτερο μέρος του ποσού.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και εκβίαση. Ωστόσο, το δικαστήριο του Βόλου, μετά την κατάθεση της μητέρας, δήλωσε αναρμόδιο να δικάσει την υπόθεση σε βαθμό πλημμελήματος, παραπέμποντάς την απευθείας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων λόγω της σοβαρότητας των πράξεων. Μέχρι τη δίκη, ο 34χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Η «μάχη» των δικηγόρων
Η πλευρά της οικογένειας, μέσω της δικηγόρου Ανθούλας Ανάσογλου, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την παραπομπή της υπόθεσης ως κακούργημα: «Δεν μπορεί να έχουμε εκβιασμό σε ανήλικο, με απειλές ενωμένες με κίνδυνο ζωής για να παραδώσει τον τζίρο της οικογένειας, και να ερχόμαστε να δικάσουμε πλημμέλημα».
Από την άλλη πλευρά, ο συνήγορος του 34χρονου, Γιώργος Βελησιώτης, εστίασε στο γεγονός ότι οι γονείς κράταγαν τόσο μεγάλα ποσά στο σπίτι, αφήνοντας αιχμές: «Μέσα σε 50 ημέρες έχασαν 370.000 ευρώ και δεν πήραν χαμπάρι. Το παράξενο είναι ότι ενώ κατάλαβαν ότι έλειπαν 70.000 ευρώ, έβαλαν στο ίδιο σημείο άλλα 300.000», τονίζοντας ότι κατατέθηκε μήνυση ώστε να ελεγχθεί η προέλευση και η διαχείριση αυτών των υπέρογκων ποσών από τον επιχειρηματία πατέρα.
Η δική μας πινελιά
Η υπόθεση αυτή φέρνει στην επιφάνεια με τον πιο σκληρό τρόπο το πόσο ευάλωτα είναι τα παιδιά απέναντι σε οργανωμένους εκβιαστές, ειδικά όταν χρησιμοποιείται ο φόβος για την ασφάλεια των γονιών τους. Ανεξάρτητα από τις οικονομικές λεπτομέρειες ή τη διαχείριση των χρημάτων από την οικογένεια, το γεγονός ότι ένα 13χρονο παιδί βίωνε έναν τέτοιο ψυχολογικό πόλεμο για ενάμισι μήνα, χωρίς να μπορεί να μιλήσει σε κανέναν, είναι το πιο ανησυχητικό στοιχείο της υπόθεσης που πρέπει να προβληματίσει κάθε γονέα.
📢 Ακολουθήστε το Hellas-now στο Telegram για να βλέπετε τις καλύτερες δημοσιεύσεις
