Αποκάλυψη πρώην πράκτορα της CIA: Το Ισραήλ θα χτυπήσει στην κηδεία Khamenei, στόχος η δολοφονία του Mojtaba
Αποκάλυψη πρώην πράκτορα της CIA: Το Ισραήλ θα χτυπήσει στην κηδεία Khamenei, στόχος η δολοφονία του Mojtaba
Η Μέση Ανατολή βρίσκεται για άλλη μια φορά στο χείλος της αβύσσου, με τις εντάσεις μεταξύ Ιράν και Ισραήλ να φτάνουν σε πρωτοφανή επίπεδα. Μια συγκλονιστική αποκάλυψη από πρώην πράκτορα της CIA έρχεται να ρίξει λάδι στη φωτιά, κάνοντας λόγο για ένα σχέδιο δολοφονίας του Mojtaba Khamenei, γιου του εκλιπόντος Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν, ανήμερα της κηδείας του πατέρα του. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σύμφωνα με αναλυτές, θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια αλυσιδωτή έκρηξη με απρόβλεπτες συνέπειες για την παγκόσμια ειρήνη.
Η Αποκάλυψη του Larry Johnson: Ένα Σχέδιο Δολοφονίας με Παγκόσμιες Επιπτώσεις
Ο Larry Johnson, διακεκριμένος πρώην αναλυτής της CIA, προέβη στις 30 Ιουνίου σε μια αποκάλυψη που έχει προκαλέσει παγκόσμιο συναγερμό. Σύμφωνα με τον Johnson, το Ισραήλ φέρεται να είναι έτοιμο να επιχειρήσει τη δολοφονία του Mojtaba Khamenei, του πιθανού διαδόχου του πατέρα του, Ayatollah Ali Khamenei, κατά τη διάρκεια της εξαήμερης κρατικής κηδείας που θα ξεκινήσει το Σάββατο 4 Ιουλίου. Η κηδεία αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της Ισλαμικής Δημοκρατίας, με εκατομμύρια κόσμου να συρρέουν σε πέντε πόλεις του Ιράν και του Ιράκ, καθιστώντας την μια μοναδική, αλλά και εξαιρετικά επικίνδυνη, ευκαιρία για μια τέτοια επιχείρηση.
🇮🇷 🇮🇱 If Israel touches Khamenei's son at the funeral, nothing holds Iran back.
— Mario Nawfal (@MarioNawfal) June 30, 2026
Fmr. CIA analyst Larry Johnson weighs in on the fear hanging over this weekend's funeral, that Israel might try to assassinate Mojtaba Khamenei during what would likely be his first public… https://t.co/l7dTOlrhLy pic.twitter.com/89rc92ioL5
Ο Johnson τονίζει με κατηγορηματικό τρόπο ότι, «εφόσον το Ισραήλ τολμήσει κάτι τέτοιο», then τίποτα δεν θα μπορούσε πλέον να συγκρατήσει το Ιράν. «Σε εκείνο το σημείο, το Ιράν θα αφάνιζε το Ισραήλ από τον χάρτη», δήλωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας τις καταστροφικές συνέπειες μιας τέτοιας κίνησης. Η προειδοποίησή του δεν περιορίζεται μόνο στην άμεση στρατιωτική απάντηση, αλλά επεκτείνεται και στις σοβαρότερες πολιτικές επιπτώσεις.
Δείτε επίσης:Το μυστικό της Σκωτίας: Γιατί οι ακτές της είναι γεμάτες αρχαιοελληνικά ονόματα;
Οι Πολιτικές Συνέπειες και η Εσωτερική Δυναμική του Ιράν
Ο πρώην αναλυτής της CIA εξηγεί ότι στο εσωτερικό του Ιράν, οι σκληροπυρηνικοί υποστηρίζουν εδώ και χρόνια ότι η χώρα δεν θα είναι ποτέ ασφαλής όσο υπάρχει το Ισραήλ. Αντίθετα, άλλοι κύκλοι προωθούσαν μια πιο συμβιβαστική προσέγγιση. Ένα πλήγμα κατά τη διάρκεια της κηδείας, εκτιμά ο Johnson, θα έβαζε οριστικό τέλος σε αυτή τη συζήτηση, μετατρέποντας την καταστροφή του Ισραήλ σε κεντρικό στρατηγικό στόχο για την Τεχεράνη. Αυτό θα ενίσχυε δραματικά τη θέση των σκληροπυρηνικών, οδηγώντας σε μια αμετάκλητη κλιμάκωση.
Η Στρατιωτική Διάσταση: Η Πυραυλική Ισχύς του Ιράν και η Αδυναμία του Ισραήλ
Ο Larry Johnson υποστηρίζει ότι το Ιράν διαθέτει την απαιτούμενη πυραυλική τεχνολογία για να υλοποιήσει μια τέτοια απειλή. Μια απόπειρα δολοφονίας θα οδηγούσε, όπως είπε, σε εξάντληση των δυνατοτήτων του Ισραήλ, το οποίο, κατά την εκτίμησή του, δεν μπορεί να πολεμήσει μόνο του το Ιράν χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ. Το κρίσιμο στοιχείο που λείπει από το Ισραήλ είναι η εναέρια υποστήριξη ανεφοδιασμού. Χωρίς τα αμερικανικά αεροσκάφη ανεφοδιασμού KC-135, η επιχειρησιακή εμβέλεια της ισραηλινής αεροπορίας είναι σημαντικά περιορισμένη, καθιστώντας μια μακροχρόνια επιχείρηση βαθιά μέσα στο ιρανικό έδαφος εξαιρετικά δύσκολη.
«Μόλις αρχίσουν να επιτίθενται στο Ιράν, το Ιράν θα εξαπολύσει πραγματική κόλαση εναντίον τους. Και δεν διαθέτουν την ικανότητα να αναχαιτίσουν τα πυραυλικά πλήγματα. Όλα αυτά είναι απλώς μεγάλες κουβέντες», προειδοποιεί ο Johnson, αμφισβητώντας την ικανότητα του Ισραήλ να αντιμετωπίσει μια συντριπτική ιρανική απάντηση. Το συμπέρασμά του είναι ιδιαίτερα σκληρό: αν το Ισραήλ επιχειρήσει να υλοποιήσει τις απειλές του, θα πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα και, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, «πιθανότατα θα το αξίζει».
Οι Δηλώσεις του Ισραηλινού Υπουργού Άμυνας: Ένα Καζάν που Βράζει
Εν heartbeat με αυτές τις εξελίξεις, ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας Israel Katz διαμηνύει ότι ο πόλεμος κατά του Ιράν θα μπορούσε να επανεκκινήσει ακόμη και... εντός 48 ωρών. Σε μία σοκαριστική εκτίμηση, ο Katz πιστεύει ότι μια επανάληψη του πολέμου με το Ιράν είναι πιθανή τις επόμενες ημέρες. «Ακόμη και αύριο, θα μπορούσαμε να βρεθούμε σε κατάσταση πολέμου με το Ιράν. Επαναλαμβάνω την πολιτική μας: εάν το Ιράν εκτοξεύσει πυραύλους εναντίον του Ισραήλ, το Ισραήλ θα πλήξει το Ιράν με ισχύ. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί μέσα σε μερικές ημέρες. Ο IDF το αναμένει αυτό και βρίσκεται σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας», δήλωσε ο Israel Katz κατά τη διάρκεια ενημέρωσης Ισραηλινών δημοσιογράφων στις 29 Ιουνίου.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ισραηλινού Υπουργείου Άμυνας, «υπάρχουν δύο σενάρια για έναν νέο πόλεμο με το Ιράν». Το πρώτο είναι εάν ο Donald Trump αποφασίσει ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν εξαντληθεί και αποφασίσει να επιτεθεί, και το δεύτερο είναι εάν το Ιράν επιτεθεί στο Ισραήλ. Ωστόσο, «εάν το Ιράν επιτεθεί, θα υπάρξει ένας Τρίτος Πόλεμος με το Ιράν», συνέχισε ο Israel Katz. Οι δηλώσεις αυτές, σε συνδυασμό με τις αποκαλύψεις του Johnson, σκιαγραφούν μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, η οποία μοιάζει με ένα καζάνι που βράζει, έτοιμο να εκραγεί.
Η Κηδεία του Ayatollah Ali Khamenei: Ένα Γεωπολιτικό Σκηνικό
Εν μέσω αυτών των τεταμένων εξελίξεων, η Τεχεράνη βρίσκεται στην τελική φάση της προετοιμασίας μιας εξαήμερης κρατικής κηδείας για τον εκλιπόντα Ayatollah Ali Khamenei, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε πέντε πόλεις, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Οι τελετές θα διαρκέσουν έξι ημέρες και θα πραγματοποιηθούν σε πέντε πόλεις του Ιράν και του Ιράκ, αρχής γενομένης το Σάββατο 4 Ιουλίου, σχεδόν τέσσερις μήνες μετά τον θάνατο του Ayatollah Ali Khamenei, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τα πρώτα αμερικανοϊσραηλινά πλήγματα του πολέμου στις 28 Φεβρουαρίου.
Η ιρανική κυβέρνηση προετοιμάζει τη μεγαλύτερη κρατική κηδεία στην ιστορία της Ισλαμικής Δημοκρατίας, με τον δήμαρχο της Τεχεράνης να εκτιμά ότι στις εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν περίπου 20 εκατομμύρια άνθρωποι. Η κεντρική νεκρική πομπή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, ακολουθώντας διαδρομή περίπου δέκα χιλιομέτρων, από την πλατεία Imam Hossein έως την πλατεία Azadi («Ελευθερία»), έναν χώρο που έχει συνδεθεί με τις σημαντικότερες μαζικές συγκεντρώσεις της σύγχρονης ιρανικής ιστορίας.
Το πρόγραμμα των τελετών περιλαμβάνει στάσεις σε ιερές πόλεις όπως η Qom (σημαντικότερο κέντρο σιιτικών θεολογικών σπουδών) και το Ιράκ (Najaf και Karbala, τους δύο ιερότερους τόπους του σιιτικού Ισλάμ). Η τελική ταφή θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιουλίου στη Mashhad, γενέτειρα του Ayatollah Ali Khamenei και ιερότερη πόλη του Ιράν. Οι ιρανικές αρχές επιδιώκουν η τελετή να πραγματοποιηθεί χωρίς απρόοπτα, παρουσία διεθνούς κοινού και ξένων αντιπροσωπειών, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που αναμένονται (περίπου 45 βαθμούς Κελσίου).
Συμπέρασμα: Ένας Πλανήτης σε Αναμονή
Η αποκάλυψη του Larry Johnson, σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του Ισραηλινού Υπουργού Άμυνας και το εκρηκτικό κλίμα γύρω από την κηδεία του Ayatollah Ali Khamenei, δημιουργούν ένα σκηνικό πρωτοφανούς έντασης. Η πιθανότητα μιας δολοφονίας υψηλού προφίλ θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ανεξέλεγκτη κλιμάκωση, με συνέπειες που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει. Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις, ελπίζοντας ότι η διπλωματία θα επικρατήσει έναντι της στρατιωτικής σύγκρουσης σε μια περιοχή που έχει ήδη πληρώσει βαρύ τίμημα. Η «Ώρα Μηδέν» στη Μέση Ανατολή δεν είναι πλέον μια θεωρητική υπόθεση, αλλά μια απειλητική πραγματικότητα που απαιτεί άμεση προσοχή.