Η Ρωσία ανακοίνωσε επίσημα ότι το εμβόλιο κατά του καρκίνου είναι έτοιμο για χρήση


Η Ομοσπονδιακή Ιατρική Βιολογική Υπηρεσία της Ρωσίας (FMBA) ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση των προκλινικών δοκιμών για το εμβόλιο κατά του καρκίνου, αποδεικνύοντας την ασφάλεια και την υψηλή αποτελεσματικότητα. Το εμβόλιο, που αρχικά στόχευε στον καρκίνο του παχέος εντέρου, έδειξε σημαντικές μειώσεις στο μέγεθος του όγκου και βελτιωμένα ποσοστά επιβίωσης. Περαιτέρω πρόοδοι γίνονται στην ανάπτυξη εμβολίων για το γλοιοβλάστωμα και το μελάνωμα.

Το εμβόλιο κατά του καρκίνου της Ρωσίας ολοκλήρωσε επιτυχώς τις προκλινικές δοκιμές, αποδεικνύοντας τόσο την ασφάλεια όσο και την υψηλή αποτελεσματικότητα, ανακοίνωσε η Veronika Skvortsova, επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Ιατρικής και Βιολογικής Υπηρεσίας (FMBA), στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ (EEF).

«Η έρευνα διήρκεσε αρκετά χρόνια, με τα τελευταία τρία αφιερωμένα σε υποχρεωτικές προκλινικές μελέτες», δήλωσε η Skvortsova. «Το εμβόλιο είναι πλέον έτοιμο για χρήση. Αναμένουμε επίσημη έγκριση».


Τόνισε ότι τα προκλινικά αποτελέσματα επιβεβαίωσαν την ασφάλεια του εμβολίου, ακόμη και με επαναλαμβανόμενη χορήγηση, και τη σημαντική αποτελεσματικότητά του. Οι ερευνητές παρατήρησαν μειώσεις στο μέγεθος του όγκου και επιβράδυναν την εξέλιξη του όγκου - που κυμαίνεται από 60% έως 80% - ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της νόσου. Επιπλέον, μελέτες έδειξαν αυξημένα ποσοστά επιβίωσης που αποδίδονται στο εμβόλιο.

Ο αρχικός στόχος για αυτό το εμβόλιο θα είναι ο καρκίνος του παχέος εντέρου. Επιπλέον, έχει σημειωθεί ελπιδοφόρα πρόοδος στην ανάπτυξη εμβολίων για το γλοιοβλάστωμα και συγκεκριμένους τύπους μελανώματος, συμπεριλαμβανομένου του οφθαλμικού μελανώματος, τα οποία βρίσκονται επί του παρόντος σε προχωρημένα στάδια ανάπτυξης.

Το 10ο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ πραγματοποιήθηκε στο Βλαδιβοστόκ στις 3-6 Σεπτεμβρίου με θέμα «Άπω Ανατολή: Συνεργασία για την ειρήνη και την ευημερία». Το επιχειρηματικό πρόγραμμα περιελάμβανε περισσότερες από 100 θεματικές συνεδρίες χωρισμένες σε επτά κομμάτια. Το φόρουμ συγκέντρωσε περισσότερους από 8.400 συμμετέχοντες από περισσότερες από 75 χώρες και εδάφη. Το Ίδρυμα Roscongress ήταν ο διοργανωτής του EEF και το TASS, ο συνεργάτης γενικής πληροφόρησης.

Τα εμβόλια κατά του καρκίνου είναι ουσίες που παρασκευάζονται στο εργαστήριο και χρησιμοποιούνται για να κάνουν τους φυσικούς αμυντικούς μηχανισμούς του σώματος ισχυρότερους για να προστατευθεί. Ανάλογα με τον τύπο του εμβολίου, ορισμένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως θεραπεία του καρκίνου, ενώ άλλα χρησιμοποιούνται για την πρόληψη του καρκίνου (όπως ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων ή το εμβόλιο HPV).

με πληροφορίες tass