«ΣΚΟΤΑΔΙ ΠΑΝΤΟΥ»: Η Βόρεια Κορέα δοκιμάζει τη «βόμβα άνθρακα» που παραλύει ολόκληρες πόλεις

Βόρεια Κορέα - Κιμ Γιονγκ Ουν Ηλεκτρομαγνητικά Όπλα
ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ: ΔΟΚΙΜΕΣ «ΒΟΜΒΑΣ ΑΝΘΡΑΚΑ» ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ – ΠΑΡΑΛΥΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Σε ένα νέο επίπεδο προκλητικότητας περνά η Βόρεια Κορέα, προχωρώντας σε δοκιμές ηλεκτρομαγνητικών όπλων και μιας ειδικής «βόμβας άνθρακα», σχεδιασμένης να βυθίζει στο σκοτάδι ολόκληρες περιοχές απενεργοποιώντας τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας.

⚡ ΠΟΛΕΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα ηλεκτρομαγνητικά όπλα χρησιμοποιούν υψηλή ενέργεια αντί για παραδοσιακά εκρηκτικά. Στόχος τους είναι η ολοκληρωτική απενεργοποίηση κρίσιμων υποδομών και ψηφιακών συστημάτων, αποτελώντας ένα βήμα προς τις πιο εξελιγμένες μορφές σύγχρονου πολέμου.

Δοκιμές όπλων Βόρεια Κορέα

«Τα νέα όπλα είναι ειδικά περιουσιακά στοιχεία στρατηγικής φύσης που θα συνδυαστούν με διάφορα στρατιωτικά μέσα και θα χρησιμοποιηθούν σε διάφορους τομείς».

— Κιμ Γιονγκ Ουν

🎯 ΣΤΟΧΟΣ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Η λεγόμενη «βόμβα από ανθρακονήματα» είναι σχεδιασμένη να προκαλεί βραχυκυκλώματα και εκτεταμένες διακοπές ρεύματος. Αναλυτές επισημαίνουν ότι η Πιονγιάνγκ επέλεξε αυτή τη χρονική στιγμή για τις δοκιμές, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι η διεθνής προσοχή είναι στραμμένη στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

⚠️ Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Βορειοκορεάτης ηγέτης είχε παρουσιάσει το νεότερο άρμα μάχης της χώρας, ενώ το φθινόπωρο είχαν πραγματοποιηθεί δοκιμές γιγάντιων drones.


Επιμέλεια: Hellas-Now Newsroom
Πηγή: Bloomberg / Διεθνή Πρακτορεία