Βόμβα: Σχέδιο - σοκ για πώληση 40 ελληνικών νησιών στο Ισραήλ
🚨 ΒΟΜΒΑ: Σχέδιο - σοκ για πώληση 40 ελληνικών νησιών στο Ισραήλ – Απειλεί με πόλεμο η Τουρκία
Ένα σενάριο που αγγίζει τα όρια της γεωπολιτικής πρόκλησης έρχεται στο φως, καθώς πληροφορίες από το Ισραήλ αναφέρουν συζητήσεις για την αγορά ή μίσθωση ελληνικών νησιών ως «ασφαλών καταφυγίων». Η αντίδραση της Άγκυρας ήταν ακαριαία, κάνοντας λόγο ακόμη και για αιτία πολέμου.
ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΣΧΕΔΙΟ «HIMNUTA»
Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης (Maariv, Haaretz), κύκλοι που συνδέονται με τον Benny Gantz εξέτασαν την προοπτική μετοίκησης σε ακατοίκητα ελληνικά νησιά σε περίπτωση πολεμικής κρίσης με το Ιράν. Η πρόταση περιλάμβανε τη χρήση κεφαλαίων του Εβραϊκού Εθνικού Ταμείου (JNF) για την ανάπτυξη υποδομών σε περίπου 40 νησιά.
🔵 ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ:
🚨 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: Ουκρανικά drones χτύπησαν στην Αγία Πετρούπολη μέσω ΝΑΤΟ! «Η Ευρώπη μας κήρυξε πόλεμο» λέει η ΜόσχαΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΥΣΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ CASUS BELLI
Οι αντιδράσεις από την τουρκική πλευρά και το ψευδοκράτος ήταν ακραίες. Ο λεγόμενος «υπουργός εξωτερικών» της ΤΔΒΚ, Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, χαρακτήρισε το σενάριο αυτό ως «επανάληψη της κατοχής της Παλαιστίνης» και δήλωσε ευθέως ότι η εγκατάσταση Ισραηλινών στα νησιά αποτελεί casus belli για την Τουρκία.
Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ
Παρά το γεγονός ότι το ΤΑΙΠΕΔ εξετάζει μοντέλα αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων (όπως μακροχρόνιες μισθώσεις), η Ελλάδα καθιστά σαφές ότι η εθνική κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτη. Τα σενάρια «εκχώρησης» εδάφους για γεωπολιτικά σχέδια τρίτων χωρών όχι μόνο δεν υφίστανται, αλλά αποτελούν προσβολή για την εθνική αξιοπρέπεια.
Η Ελλάδα οφείλει να παραμείνει σε εγρήγορση. Σε μια εποχή που τα σύνορα δοκιμάζονται παγκοσμίως, τέτοιου είδους σενάρια αποτελούν προειδοποιητικά σημάδια για τις πιέσεις που μπορεί να δεχθεί η χώρα στο μέλλον.
Πηγές: Maariv, Haaretz, Anadolu, Διεθνή Πρακτορεία / Επιμέλεια: Hellas-Now Newsroom