Αδιανόητο - Βίντεο: Η στιγμή που δήμαρχος στις Φιλιππίνες δέχεται επίθεση με RPG!
Βίντεο έχει καταγράψει τη στιγμή που ο Φιλιππινέζος δήμαρχος Ακμάντ Αμπατουάν, δέχεται επίθεση από συμμορία που χρησιμοποίησε εκτοξευτή ρουκετών RPG.
Στο βίντεο φαίνεται ένα αυτοκίνητο γκρι χρώματος να σταματά απέναντι από το βενζινάδικο στο οποίο είχε σταματήσει το πρωί της 25ης Ιανουαρίου το μαύρο SUV στο οποίο επέβαινε ο Ακμάντ Αμπατουάν με έναν άνδρα να αποβιβάζεται και να εκτοξεύει μια ρουκέτα ενώ ένας δεύτερος ανοίγει πυρ.
{inAds}
#BREAKING | 🇵🇭 — Philippine Mayor Survives RPG Ambush
— The Global Eye (@TGEThGlobalEye) January 26, 2026
Shariff Aguak Mayor Akmad Ampatuan escaped unharmed after gunmen ambushed his convoy in Maguindanao del Sur, Philippines, on January 25, 2026.
Attackers fired a rocket-propelled grenade (RPG) that struck his armored Toyota… pic.twitter.com/odfT6N9l3f
Σε άλλα πλάνα φαίνεται το αυτοκίνητο του δημάρχου να δέχεται το χτύπημα αλλά να μην υφίσταται μεγάλη ζημιά λόγω της θωράκισης που είχε.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, δύο από τα μέλη της ασφάλειας του δημάρχου τραυματίστηκαν, ενώ τρεις από τους δράστες σκοτώθηκαν λίγο αργότερα σε επιχείρηση του Στρατού και της αστυνομίας.
«Δεν πίστευα ότι θα χρησιμοποιούσαν τόσο μεγάλο όπλο. Ένα RPG δεν είναι κάτι που χρησιμοποιεί ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Αυτό ήταν επαγγελματικό» δήλωσε ο Αμπατουάν που ζήτησε ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας για το πρόσωπό του.
Σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο, επικεφαλής της ομάδας που έκανε την επίθεση ήταν ένας άνδρα γνωστός ως «Ραπραπ» και συνεργοί του ήταν ο θείος, ο ξάδελφος και ο αδελφός του — ο τελευταίος, μάλιστα, κατάφερε να διαφύγει και παραμένει ασύλληπτος.
